Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

Kicsit több, mint egyszerű szövet

2013.08.25. - vasárnap

1

-

A világűr amilyen lenyűgöző, ugyanannyira veszedelmes is az ember számára, rendkívül változatos a rá leselkedő veszélyek fajtája. A -270 °C-os uralkodó hőmérséklet miatt rendkívül gyorsan megfagyhat, a nullához közelítő nyomáson a testnedvei felforrhatnak és az emberi élethez szükséges gázokból sem sok található ebben a közegben, így az űrsétára induló asztronauták nem meglepő módon nem egy egyszerű farmerben és pulóverben lépnek ki az űrjárműből.

Az persze egy dolog, hogy azt a pár kivételesen bátor asztronautát el kell szigetelni a világűrtől és a földihez hasonló körülményeket kell biztosítani számára, de ezt ráadásul többszörösen túlbiztosítva kell megtenni, hiszen a ruha sérülése esetenként kivédhetetlen és ilyen helyzetekben nem feltétlenül van idő egy gyors ruhacserére. Vitathatatlan tény tehát, hogy ezek az eszközök nem egyszerű öltözetek, hanem rendkívül jól kitalált, bonyolult szerkezetek, melyek felépítésébe a National Air and Space Museum-ban látható kiállításon közszemlére bocsátott, űrruhákról készült röntgenképek engednek nekünk betekintést. 

-

2 3 4 5 6 7

-

Tetszett? Van még. Csatlakozz facebook közösségünkhöz itt és nem maradsz le még több hasonlóan érdekes vizuális tartalomról sem, amit csak ott láthatsz!

-

Címkék: fotó érdekesség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása