Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

A betűgrafikus

2014.01.07. - kedd

1

-

A tipográfia a grafikai tervezés egyik legfontosabb eleme, mivel a szöveg hordozza az információt minden más körülötte csak eladja a betűket, felkelti az érdeklődést, odavonzza a tekintetet. A jó tipográfia önmagában is megáll és a szöveg megfelelő formálásával rengeteg grafikailag is érdekes mintát, megoldást életre lehet hívni, de a szöveg elsődleges feladata az információ hordozása, közvetítése, így a szöveggel történő játszadozás a lehető legminimálisabb mértékben mehet csak az olvashatóság rovására.

Dan Fleming egy tanulmány erejéig figyelmen kívül hagyta ezt az alapvető szabályt és grafikái megjelenését messze az olvashatóság fölé helyezte, amikor állatok sziluettjét csupán a nevüket alkotó betűkből alakította ki. Egyik-másik grafika fölött el lehet időzni amíg kiolvassuk, de érdekesség szintjén mindenképpen figyelemre méltó munka! 

-

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

-

Tetszett? Van még. Csatlakozz facebook közösségünkhöz itt és nem maradsz le még több hasonlóan érdekes vizuális tartalomról sem, amit csak ott láthatsz!

-

Címkék: érdekesség illusztráció

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása