Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

Otthon az otthonban az otthonban

2013.11.25. - hétfő

1

-

Do Ho Suh egy koreai művész, aki iskolás éveit az USA-ban töltötte, tanulmányai végeztével pedig visszatért szülőhazájába. A költözködésnek köszönhetően testközelből tapasztalhatta meg a földrajzi távolsággal együtt járó kulturális és egyéb jellegű különbségeket, egyetlen közös dolgot talált mindkét helyen, az otthont. Egy épületet, ami a földrajzi helyzetétől függetlenül biztonságot, állandóságot nyújtott neki. "Home Within Home Within Home Within Home Within Home" azaz Otthon az otthonban az otthonban az otthonban az otthonban című kiállítását pont korábbi és aktuális otthonaira építette, kék átlátszó szövetből alakította ki amerikai házuknak méretarányos másolatát egyenesen a mostani koreai házuk modelljébe és ez az egész a kiállításnak otthont adó National Museum of Modern and Contemporary Art-ban látható. A kék szövet jelentősége, hogy a látványt pont olyanná teszi, mint ahogy a klasszikus eljárás szerinti blueprintek azaz tervrajzok (valójában csak a másolatok) néznek ki. Akit érdekel miért kék a blueprint itt olvasgathat róla. 

-

2 3 4 5 6 7 8

-

Tetszett? Van még. Csatlakozz facebook közösségünkhöz ittés nem maradsz le még több hasonlóan érdekes vizuális tartalomról sem, amit csak ott láthatsz!

-

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása