Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

A papírról a képernyőre

2013.07.26. - péntek

1

-

Érdekes dolog, hogy a filmekben - bár föl sem figyelünk rá - pont az írott szöveg az első impulzus ami ér. Lehet 3d meg 4d, fújhatja a hajunkat a száguldozás közben keletkező menetszél, de az elején mindenképpen a főcímmel találkozunk. Nem véletlen tehát, hogy egyes filmek főcimeiben több törődés van, mint akár hosszabb jelenetekben, nagyon nem mindegy, hogy már az elejétől hogyan viszonyulunk a filmhez. Tessék megnézni a Delicatessen c. film főcímét, nekem az az egyik abszolút favoritom.

Méltán került a téma Thibault de Fournas diplomamunkájába is, aki egy szépen elkészített videóban veszi végig a filmes főcímek egyedfejlődését egy kis tipográfiai bevezetővel fűszerezve. 

-

2 3 4 5 6 7

-

Tetszett? Van még. Csatlakozz facebook közösségünkhöz itt és nem maradsz le még több hasonlóan érdekes vizuális tartalomról sem, amit csak ott láthatsz!

-

Címkék: videó tipográfia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása