Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

Céltalan szépség

2013.06.14. - péntek

1

-

Süketszobának olyan speciálisan kialakított helyiségeket nevezünk, melyeket a gondosan megtervezett hangszigeteléssel a lehető legtökéletesebb mértékben elzártak a külvilág legapróbb zörejeitől is, ezen felül pedig olyan belső burkolattal láttak el, ami elnyeli a bent létre jövő hangokat. Nincs sem alapzaj sem visszhang. Ha belépünk pont úgy érezzük magunkat, mintha megsüketültünk volna.

A dán műszaki egyetem süketszobáját 1967-ben építették, most különböző hangberendezések minőségének, zajkibocsátásának mérésére használják és - bár tervezésekor az esztétikum egyáltalán nem volt szem előtt tartott szempont - egészen különleges látványt nyújt. A létező összes felületet ilyen szivacsból és szénporból készített elnyújtott piramisok borítják, mert ezek nyelik el a leghatékonyabban hanghullámokat, a színük pedig eredetileg fekete volt, aztán rájöttek, hogy egy csupa feketébe bugyolált szoba önmagában eléggé lehangoló ahhoz, hogy hosszú kutatásokat végezzenek benne, így lecserélték kékre. Nem volt rossz döntés. Alastair Philip Wiper fotói. 

-

2 3 4 5 6 7 8

-

Tetszett? Van még. Csatlakozz facebook közösségünkhöz itt és nem maradsz le még több hasonlóan érdekes vizuális tartalomról sem, amit csak ott láthatsz!

-

Címkék: érdekesség formatervezés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása