Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

Művészi Föld

2013.05.11. - szombat

1

-

Mostanában elég sok képet kapunk az űrből, ami nagyrészt a minden nap saját fotóit twitteren megosztó Chris Hadfield-nek köszönhető, de természetesen a parancsnok által készítetteknél nagyságrendekkel több fotóval rendelkezik az űrügynökség a Földről. Nem is csoda, hiszen az első olyan műholdat, amit kifejezetten bolygónk megfigyelésére állítottak szolgálatba több, mint 50 évvel ezelőtt lőtték föl, azóta pedig gyarapodott is a flotta.

A képek folyamatosan érkeznek és, bár az űreszközök elsődleges feladata nem a szép fotók készítése, elkerülhetetlenül becsusszannak olyan képek is, amelyek még a legelvetemültebb tudóst is ámulatba ejtik. Ilyenekből szemezgettek az ügynökség munkatársai csupán a szépség figyelembe vételével és készítettek egy összeállítást, ami letölthető pdf formájában. 

-

A legfelső képen: A Mississippi folyó

-

2

Hordalékkúp Kínában

-

3

Belcher-szigetek Kanadában

-

4

Bombetoka-öböl Madagaszkáron

-

5

Byrd-gleccser az Antarktiszon

-

6

Homokdűnék az Atlanti-óceánban

-

7

Dasht-e Kavir Iránban

-

8

Erg Chech Algériában

-

9

Garden City az Egyesült Államokban

-

10

Himalája

-

11

A Léna folyó deltája Oroszországban

-

12

Rub' al Khali az Arab-félszigeten

-

 

Tetszett? Van még. Csatlakozz facebook közösségünkhöz itt és nem maradsz le még több hasonlóan érdekes vizuális tartalomról sem, amit csak ott láthatsz!

-

Címkék: fotó érdekesség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása