Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

Az egyenlőség két oldala

2013.05.08. - szerda

1

-

A társadalmi köztudat egyik alapvető eleme az egyenlőség - az, hogy mind egyenlőnek születünk és ugyanonnan indulunk miközben a tapasztalat és a józan ész pont az ellenkezőjét mutatja. Már a születés, sőt a fogantatás pillanatában hatalmas előnyre vagy hendikepre teszünk szert aszerint, hogy milyen génállományt öröklünk, milyen egzisztenciális vagy szellemi környezet övez minket.

Mark Laita nyolc évet szentelt az életéből annak, hogy leképezze az emberi sorsok közötti hihetetlen nagy különbségeket sarkított példákkal, hatalmas kontrasztokkal, egymás mellé állítva olyan személyeket akikben van valami közös kapocs, életük iránya mégis homlokegyenest ellenkező irányba haladt, halad. Persze ebből a tanulmányból sem derül ki, hogy mi volt az a körülmény, ami más irányba vitte őket, de tegyük fel, hogy születésük pillanatában tökéletesen egyenlő feltételekkel indultak. 

-

Az első képen: Vállalati igazgató / Gondnok

-2

Fitneszmodell / Szívműtött beteg

-

3

Tengerészgyalogos / Háborús veterán

-

4

Baptista lelkész / A Ku Klux Klán három tagja

-

5

Hajléktalan / Ingatlanfejlesztő

-

6

Fehérneműmodell / Asszony fűzőben

-

7

Francia séf / Gyorséttermi szakács

-

8

Katolikus apácák / Prostituáltak

-

9

Vezérigazgató / Futár

-

10

Táncosnő / Könyvtáros

-

11

Balerina / Kamionsofőr

-

 

Tetszett? Van még. Csatlakozz facebook közösségünkhöz itt és nem maradsz le még több hasonlóan érdekes vizuális tartalomról sem, amit csak ott láthatsz!

-

Címkék: fotó elgondolkodtató

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása