Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

Több, mint 30 éve a köztudatban, most művészeti alapanyag

2013.04.24. - szerda

1

-

Rubik Ernő bűvös kockája az egész világot meghódította megjelenésének idején, nem volt ember akinek ne lett volna vagy aki ne vágyott volna egyre és a lelkesedés – ha egy kicsit alább is hagyott – még ma is él. Sorra dőlnek a kirakás rekordjai, az éppen aktuális csúcstartó Feliks Zemdegs, aki 5,66 másodperc alatt rakta helyre a színeket 2011-ben.

A kocka varázsa azonban nem csak a logikában és teljesítményben versengeni vágyókra terjed ki, hanem azokra is akik csupán az esztétikumot és a formai egyszerűséget tekintik a legfontosabb szempontnak. Mert a Rubik kockát csupa színes négyzetek borítják. Mint a pixelek. És ha már olyanok mi lenne, ha annak is használnák őket? A kanadai Cubeworks csapata csak és kizárólag Rubik kockáiból építi képeit és installációt, aminek köszönhetően idén Makaón összerakták a világ legnagyobb Rubik-kocka mozaikját a maga 60 méteres hosszával és 4 méteres magasságával. Csupán 85.794 kocka kellett hozzá, na meg mindegyiket a kívánt színkombinációra alakítani. 

-

2 3  5 6 7

Címkék: érdekesség installáció

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása