Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

A tükörváros

2013.04.15. - hétfő

1

-

A tradicionális városkép, az építkezés hagyományos formája alulról indul és fölfelé nyitott, abból az irányból mindig az ég látszik, de egyre fogy a beépíthető terület és bár folyamatosan megdőlnek az épületek magassági csúcsai lesz egy határ aminél följebb már fizikai képtelenség és értelmetlen is menni. Ez lesz az a pillanat amikor valami drasztikus változásnak kell beállnia, amikor valami teljesen új és meglepő megoldásnak kell meghonosodnia.

Ben Thomas fejében városaink nem csak alulról fölfelé, hanem az égből lefelé is növekednek és bár a fizika törvényeivel már az alapok szintjén is ütközik az elképzelés azért rendkívül látványos. Kéretik nem túl komolyan venni a képeket, ez csupán művészi megközelítés aminek első sorban nem a megvalósíthatóság, hanem a látvány a lényege. 

-

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Címkék: érdekesség építészet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása