Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

A szőnyeg alá söpört rossz

2013.03.30. - szombat

1

-

A mobiltechnológia rohamos fejlődésének hála egyre kevesebb az olyan hely ahol nem vagyunk képesek az éppen szükséges információ azonnali megszerzésére ám mint mindennek, ennek a történetnek is megvannak az árnyoldalai, gyakorlatilag egy fizikai adathálózat vesz körül minket. A földbe ásott üvegszálas és hagyományos kábelek, műholdak és telefon-adótornyok keresztezik utunkat minden egyes pillanatban melyeket már megszoktunk, de messze nem nyújtanak természetes látványt.

 

Dél-Afrikában a 90-es évek közepén az egyik legnagyobb mobilszolgáltató megbízásából Ivo Branislav Lazic és Aubrey Trevor Thomas minél inkább a környezetébe illő telefon-adótornyoktervezésébe kezdett, így jutottak el a fának álcázott oszlopokig melyekből jó pár még a mai napig is áll és bár valóban nem olyan nagyon zavaróak, mint a hagyományos fém-térhálós szörnyek azért a természetestől még mindig nagyon messze vannak. Dillon Marsh fotói. 

-

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Címkék: elgondolkodtató terméktervezés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása