Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

Amikor a cenzúra az utcán parkol

2013.03.21. - csütörtök

1

-

Kína eszméletlen iramban zárkózik fel a világ vezető országai mellé minden területen amiben csak rajthoz áll, ennek ellenére a lakosok információhoz jutása messze nem zökkenőmentes, állam bácsi mindenbe belekukucskál és hogyha nem tetszik neki amit lát, akkor azt mondja, hogy ezt bizony senki nem fogja nézegetni.

Álvaro Escobar Ruano bár Spanyolországban született, most a Kínai Népköztársaságban él, így bőven van lehetősége megtapasztalni a cenzúra hatásait a mindennapi életre, kommunikációra és felfigyelt egy jelenségre, melyben azon nyomban meglátta a szabad információáramlás korlátozásának metaforáját. Kínában - mint a világon mindenhol - az autó státusszimbólum, csak ott egy picit jobban vigyáznak az emberek járművükre mint nálunk, nagyon sokan hazaérkezésüket követően letakarják, hogy megvédjék a nap fakító és a környezet egyéb hatásaitól. Pont, mint állam bácsi, csak ő az információt nem engedi befelé, a takarók pedig az autó kinézetét kifelé. 

-

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Címkék: érdekesség elgondolkodtató

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása