Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

Görbül az egyenes

2013.03.20. - szerda

1

-

A google earth (a vetélytársakkal egyetemben) folyamatosan fejlődik, egyre pontosabb és részletesebb műholdképeket szolgáltatva bolygónkról és az újabbnál újabb funkciókkal saját árnyékából kilépve a szórakoztatás eszközévé fejlődött. Ennek a fejlődésnek az ára pedig az ember által kezelhetetlen, irgalmatlan mennyiségű adat feldolgozása, melynek tetemes része természetesen számítógépekre hárul magában hordozva a tévedés lehetőségét mert a gép nem minden esetben ismeri fel azt, ami az emberi szem számára triviális.

-

  2

-

A domborzati formák és idomok, tehát a műholdképeken nem definiált harmadik dimenzió tipikusan olyan adathalmazt alkotnak, melynek elemeit gépek számítják és rajzolják ki többek között a légifelvételeken látható árnyékok és a szoftver által értelmezhető jellegzetességek alapján és ezt persze nem is mindig teszik a valóságnak megfelelően, Clement Valla pedig kegyetlenül lecsap az ilyen anomáliákra és büszkén meg is osztja őket velünk „postcards from google earth” című oldalán.

-

 3 4 5 6 7 8 9 10

Címkék: föld érdekesség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása