Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

Klasszikus festmények újragondolva

2013.03.02. - szombat

1

-

Vannak olyan klasszikus festők, kiknek a neve mindenkinek ismerősen cseng, mint pl Caravaggio, Vermeer, Rembrandt vagy Velazquez és ők nem is véletlenül épültek be a köztudatba, mind olyan képeket készítettek, melyeket mindenki látott már legalább egyszer, a műrajongók pedig alapműveknek tekintenek. 

-

2

-

Ezek a mesterművek gyakorlatilag érinthetetlenek, mutációjuk, továbbgondolásuk ritkaságszámba megy, esetleg művésztanoncok tökéletesítik technikájukat másolásuk által, illetve hivatalos és nem annyira hivatalos verziókat lehet fellelni, ezeknek pedig közös célja a minél nagyobb hasonlóság az eredetihez.

-

 3

-

Bill Gekas abban a szerencsés helyzetben van, hogy megtalálta a módját, hogy összekösse két nagy szerelmét a fotózást öt éves kislányával aminek az eredménye egy rendkívüli fotósorozat. A nagy klasszikusok portréit dolgozta föl és reprodukálta a főszereplő hölgy szerepében a kislányával, gondosan kimunkált környezettel és rengeteg munkával. Saját bevallása szerint egy-egy kép elkészítéséhez átlagosan 8 óra munka szükségeltetik a díszlet és a fények összehangolásával és az utómunkát is beleértve. Szerintem megérte a fáradságot.

-

 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Címkék: fotó érdekesség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása