Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

150 év ipari bűnei

2013.02.28. - csütörtök

1

-

„Nem volt olyan nagyon rég, amikor tanult emberek azt gondolták a Föld olyan szívós, hogy nincs emberi tevékenység ami érzékelhető hatással lenne rá. A hulladékot a föld alá és a vízekbe öntötték abban a tudatban, hogy a természet eltünteti tettük nyomait pont úgy, ahogy a háborús gyilkosok is elássák áldozataik testét.” 

-

2

-

William Miller ezekkel a szavakkal kíséri fotósorozatát, melyet az Egyesült Államok egyik legszennyezettebb csatornájáról, a brooklyni Gowanus-ról készített. A több, mint egy évszázados folyamatos szennyezést pár évtized tisztítási próbálkozásai követték, melynek következtében tisztább a csatorna víze, mint 30 évvel ezelőtt, de még mindig elképesztően távol van az elvárható szinttől.

-

 3

-

Miller a sorozatot nem is annyira a csatorna állapotának dokumentálásának szánta, hanem a mértéktelen környezetszennyezés bemutatásának, ami a területen az elmúlt 150 évben szabadon folyt.

-

 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Címkék: fotó elgondolkodtató

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása