Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

Szürreális humor, egy csipet olajjal fűszerezve

2013.01.26. - szombat

A képalkotási technológiák fejlődésével egyre tágulnak a lehetőségek, egyre több dolgot tudunk egyre gyorsabban és egyszerűbben elkészíteni, ugyanakkor ez a hatalmas fejlődés korlátoz is minket. Egyre nagyobb méretben tudunk egyre szebb színekkel printelni, egyre tartósabban és egyre jobban tudjuk utánozni a manuális technikákat digitálisan, így nincs szükség az effektív kézimunkára. Eszünkbe sem jut ceruzával, szénnel netán festékkel hozzáérni nyomtatott anyagainkhoz, pedig pont ettől lesz lelke egy-egy képnek. A törődéstől, a kézmozdulatoktól, a szabálytalan vonalaktól.

Teun Hocks pont emiatt alkalmaz két technológiát, először fekete-fehér fotókat készít, melyeket kinyomtat, majd pedig olajfestékkel rájuk dolgozik, hogy meglegyen a manapság oly fontos fotorealisztikus és a festményekre jellemző texturált hatásuk is. Az úriember nem mellesleg rendelkezik egy jó adag abszurd humorral is. Zseniális az összkép.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Címkék: kreatív érdekesség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása