Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

A világ legmagasabb kültéri liftje

2013.04.10. - szerda

1

-

A Bailong Lift Kína Zhangjiajie névre hallgató nemzeti parkjában található és ha már rekordról beszélünk a felvonó rögtön három kategóriában is csúcstartó volt átadásának idején. Először is a maga 336 méteres magasságával a legmagasabb kültéri lift volt de hogy elég legyen a jóból kétemeletes kabinokkal szerelték fel melyekbe egyszerre 46 ember fér, így a legnagyobb kapacitású személylift címet is magáénak tudhatta, a maga szerény 3 méter/másodperces sebességével pedig a leggyorsabb személylift volt a világon.

1999-ben kezdték el építeni a nemzeti park egyik homokkő sziklájának oldalába és 2002-ben nyitották meg a nagyközönség előtt, a jövője viszont erősen kétséges mivel a Világörökség részét képező védett terület kellős közepére építették különösebb egyeztetések nélkül. 

-

2 3 4 5 6 7

Címkék: érdekesség építészet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása