Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

A betűgrafikus

2014.01.07. - kedd

1

-

A tipográfia a grafikai tervezés egyik legfontosabb eleme, mivel a szöveg hordozza az információt minden más körülötte csak eladja a betűket, felkelti az érdeklődést, odavonzza a tekintetet. A jó tipográfia önmagában is megáll és a szöveg megfelelő formálásával rengeteg grafikailag is érdekes mintát, megoldást életre lehet hívni, de a szöveg elsődleges feladata az információ hordozása, közvetítése, így a szöveggel történő játszadozás a lehető legminimálisabb mértékben mehet csak az olvashatóság rovására.

Dan Fleming egy tanulmány erejéig figyelmen kívül hagyta ezt az alapvető szabályt és grafikái megjelenését messze az olvashatóság fölé helyezte, amikor állatok sziluettjét csupán a nevüket alkotó betűkből alakította ki. Egyik-másik grafika fölött el lehet időzni amíg kiolvassuk, de érdekesség szintjén mindenképpen figyelemre méltó munka! 

-

Címkék: érdekesség illusztráció

Kezdjük fejjel lefelé az évet!

2014.01.03. - péntek

1

-

2014 magabiztosan érdekes évnek ígérkezik, még hozzá sem szoktunk a körülöttünk történő (főleg politikai eredetű) változások eredményéhez és még a nyakunkba kapjuk az országgyűlési választásokat is. Nem kell nagy jövendőmondónak lennem, hogy megjósoljam, lesz itt felfordulás.

Az is biztos, hogy a változásokat nem mindenki követi és veszi a legkönnyebben és esetleg érezheti úgy, hogy teljesen a feje tetejére állt a világ körülötte. Na pont nekik küldeném az elkövetkező időszakra Patrice Letarnec fotósorozatát ami arra biztat, ha úgy érzed minden megfordult kövesd a példáját és fordulj vele

-

Címkék: kreatív fotó

Ezért kár, hogy nincs hidegebb

2013.12.30. - hétfő

1

-

Persze biztosan sokan vagytok, akik hozzám hasonlóan nem olyan nagyon bánják, hogy nem borít mindent hó és nincsenek még rettenetes mínuszok (cserébe viszont áprilisban majd lapátolhatjuk a havat) azért a télhez igazán illő és tőle elvárható körülményeknek is meg van a maguk szépsége.

Amikor a washingtoni fotós anyuka Angela Kelly meghallotta, hogy a következő hétvégén akár -10°C is lehet eldöntötte, hogy egy egészen egyszerű és kézenfekvő jelenséget fognak tanulmányozni 7 éves kislányával, persze Angela vitt magával fényképezőgépet is, így mi is megtudhatjuk mi történik, ha -10°C-ban elkezdünk szappanbuborékokat fújni.

-

 

Címkék: fotó érdekesség

A piros tütü és a nevetés esete a mellrákkal

2013.12.17. - kedd

1

-

A rák a lehető legritkább esetekben kapcsolódik a mosolyhoz, pedig köztudott tény, hogy a pozitív hozzáállás és lelki állapot sokszor sokkal többet tud tenni a gyógyuláshoz, mint a hagyományos orvoslás eszközei és gyógymódjai.

Amikor Bob Carey feleségét mellrákkal diagnosztizálták erőt vett magán, felülkerekedett félelmein és elhatározta mindent megtesz felesége gyógyulásáért. Mivel Bob nem orvos, hanem fotós úgy döntött, hogy a lehető legtesthezállóbb módját választja felesége felvidításának és egy gyönyörű rózsaszín tütüt öltött magára amiben a legkülönlegesebb helyeken fotózta magát. Önmagában is egy elég jó sorozatot sikerült összehoznia, de így, hogy tudjuk mi áll a hátterében még különlegesebb. 

-

Címkék: kreatív fotó

Padlóval az ég felé

2013.12.12. - csütörtök

1

-

Southwark London egyik központi és legrégebbi része, ebből kifolyólag pedig nem túl izgalmas, öregebb épületek töltik meg, ami tökéletesen beszivárgott az itt lakók és itt járók tudastalattijába, az esetek döntő többségében nem is tudatosul bennük, hogy mi övezi őket.

Alex Chinneck szerint az itteni építészet igenis izgalmas és, hogy erre felhívja az emberek figyelmét egy háztömböt alakított át olyanra, mintha az fejjel lefelé állna. 

-

Címkék: építészet installáció

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...