Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

Két pillanat között

2013.09.17. - kedd

1

-

Szemünk másodpercenként 24-60 képkockát közvetít az agyunknak, ami ebből állítja össze az általunk érzékelt folyamatos képet. Ez a szám elképesztő, de a feldolgozáshoz mégis csak az idő felszeletése szükségeltetik, ami bizony információvesztéssel jár, és bár a szemünk képes rengeteg információt befogadni, agyunk kapacitása kevés az összes morzsa feldolgozásához.

Isabel M. Martinez-t a látás fizikai, anatómiai és neurológiai vetületei kicsit jobban foglalkoztatják, mint az átlagos járókelőt. Isabel egy fényképezőgépet alakított át olyan eszközzé, ami a szemünk által rögzített állóképek közötti átmenetet modellezi, kamerája pillanatnyi különbséggel kettőt exponál és a két képet sávonként egyesíti egy fotóban. Képzeletbeli világ, fizikai alapokkal, és művészeti értékkel. 

-

2 3 4 5 6 7 8 9 10

-

Tetszett? Van még. Csatlakozz facebook közösségünkhöz itt és nem maradsz le még több hasonlóan érdekes vizuális tartalomról sem, amit csak ott láthatsz!

-

Címkék: kreatív érdekesség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...