Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

Az utolsó elektronnyaláb

2013.09.12. - csütörtök

1

-

Akkor még nem volt High Definition és set-top-box, nem volt Dolby, nem volt 3D Blu-ray és nem is hiányzott. Minden egy kicsit lassabb volt és nyugodtabb, ha valakit nem értek el azonnal mert nem volt otthon vagy a munkahelyén, akkor ráért a téma a következő napig. A TV sem volt ilyen lapos, a képe sokkal inkább közelített a négyzethez, mint a mostaniaknak és nem csak három éves élettartamra tervezték a mérnökök.

A benne található technika sokkal kezdetlegesebb volt, mint a mostani lapostévékben, de azoknak a készülékeknek volt lelke. Amikor kikapcsoltuk őket jellegzetes hanggal igazolták vissza, hogy vették a parancsot, a megszakítás pillanatában az elektronágyút elhagyó utolsó elektronnyaláb felvillanással jelezte, hogy elérte a végcéljául szolgáló foszforréteget és társainak érkezése nem várható a következő bekapcsolásig. Ez a felvillanás olyan rövid ideig tart, hogy az emberi szem bár érzékeli, de alakját, mintáját nem képes kivenni. Stephan Tillmans segítségével mi is megnézhetjük azt, amit hosszú éveken át láttunk, csak nem tudtunk róla. Stephan katódsugárcsöves televíziók képernyőjét fényképezi pontosan a kikapcsolás pillanatában, ezáltal tárva fel azt a változatos és jellegzetesen digitális képet, ami bár nem tervezett, hanem járulékos jelenség de mégis olyan jellegzetes és minden egyes perccel egyre ritkábban következik be. 

-

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

-

Tetszett? Van még. Csatlakozz facebook közösségünkhöz itt és nem maradsz le még több hasonlóan érdekes vizuális tartalomról sem, amit csak ott láthatsz!

-

Címkék: kreatív fotó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása