Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

A híd, amit nem ott lévőnek álcáztak

2013.09.09. - hétfő

1

-

A ma tervezett és épített épületek lehetnek akármilyen letisztultak, organikusak és szimbolizálhatnak egészen fennkölt gondolatokat, mégis csupán beton és acél szerkezetek. Nehezek, szögletesek és a nap nagy részében ezeket bámuljuk, a kinézetüknél pedig van egy sokkal fontosabb tulajdonságuk, az érzetük. Az a fizikai jellemzőkkel és adatokkal le nem írható élmény, ami a tudatalattinkban ébred amikor egy épületre nézünk.

Mike Hewson tisztában van az emberek és az épületek közötti érzelmi kapcsolat fontosságával és úgy találta, hogy az új-zélandi Christchurch egyik felüljárójának úgy adhat teljesen új jelentést és sokkal kellemesebb érzetet, ha eltünteti azt, méghozzá úgy, hogy eredeti funkcióját is betöltse. Mike a hidat bebugyolálta a mögötte látható látkép fotójának kinyomtatott verziójába és ezzel sikeresen elérte tervét, ugyanis a híd ott van, de még sem látszik. Na jó látszik, de azért sokkal kellemesebb látványt nyújt, mint egy beton hasáb, nem? 

-

2 3 4 5 6 7 8 9

-

Tetszett? Van még. Csatlakozz facebook közösségünkhöz itt és nem maradsz le még több hasonlóan érdekes vizuális tartalomról sem, amit csak ott láthatsz!

-

Címkék: érdekesség építészet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása