Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

Árva házak

2013.09.04. - szerda

1

-

Nálunk nem olyan nagyon elterjedt, de a világ sok országában közkedvelt építészeti jelenség a sorház, ami egymástól elkülönülő, mégis egymásba erő házakból áll. Előnye, hogy viszonylag kis területen a korábbi építészeti megoldásokhoz képest sokkal több családot lehetett elhelyezni a viszonylag kis alapterületű kettő, esetleg három emeletes egységekben.

Az USA keleti partján a 19. században egész városrészeket töltöttek meg sorházakkal, melyek nagy része az azóta beállt demográfiai és gazdasági változások miatt lakatlanná vált. Az üresen álló épületek nagy részét folyamatosan elbontották, de egy-kettőben nemrég voltak, vagy még mindig vannak lakók, így maradtak meg ezek az árva, önmagukban értelmezhetetlen egységek, melyeket nem önálló létre, hanem egy rendszer részeként terveztek. Ben Marcin fotói. 

-

2 3 4 5 6 7 8 9

-

Tetszett? Van még. Csatlakozz facebook közösségünkhöz itt és nem maradsz le még több hasonlóan érdekes vizuális tartalomról sem, amit csak ott láthatsz!

-

Címkék: érdekesség építészet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása