Nézd meg ezt is: Visszafogott információ, szépen

Kettőszáz kalória

2013.02.25. - hétfő

1

-

Látott már valaki egy kalóriát? Nagyon jól behatárolható mennyiség, egy kalória az pont annyi energia, ami 1g víz hőmérsékletét 1 °C-kal emeli meg, de ez így igen nehezen fordítható kézzelfogható, hétköznapi mennyiséggé, leginkább élelmiszereink csomagolásáról tudhatunk meg egzakt energiatartalmat. 

-

2

-

Pedig nagyon fontos érték, egy átlagos felnőttnek napi 2000-2500 kalóriát (kcal) kell bevinnie testsúlya szinten tartásához, az egészséges működéshez és bár tudjuk, hogy táplálékaink eltérő mennyiségű kalóriát tartalmaznak, még mindig nehéz elképzelni, mit is kell megennünk/innunk egy nap.

-

 3

-

A wiseGEEK srácait is érdekelte a téma és sorra vettek egy halom élelmiszert és megvizsgálták, melyikből mennyi tartalmaz 200 kalóriát. Elképesztőek a mennyiségbeli különbségek.

-

 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Címkék: fotó érdekesség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása